skip to Main Content
Menu
Tipuri De Pergola Bioclimatica

Tipuri de pergola bioclimatica

O pergola cu lamele de aluminiu este solutia perfecta de acoperire a terasei pe termen lung. Ce tipuri de pergola bioclimatica poti alege, in functie de terasa ta, vezi in randurile de mai jos.

 

Atunci cand iti amenajezi terasa cu o solutie precum o pergola cu acoperis retractabil, trebuie sa tii cont de o multime de detalii:

  • Dimensiunile si pozitionarea terasei tale
  • Modul de utilizare a terasei
  • Perioada de utilizate a terasei
  • Ce iti doresti sa obtii dupa amenajarea terasei
  • Bugetul pentru investitie

Analizand fiecare detaliu in parte, vei vedea ca exista mai multe tipuri de pergole bioclimatice care se pot monta pe o terasa. Iata care ar fi acestea!

 

Pergola bioclimatica Classic

Daca ai o casa, un restaurant sau o cafenea si vrei sa amenajezi o terasa acoperita ca extindere a cladirii, pergola bioclimatica Classic este varianta cea mai potrivita.

pergola bioclimatica Classic

Acesta este modelul care se ataseaza unui perete de sprijin. Se sustine in partea frontala de doi sau mai multi stalpi de sustinere. Spunem doi sau mai multi stalpi de sustinere deoarece s-ar putea sa fie nevoie de sustinere suplimentara. Acest lucru depinde de dimensiunile terasei.

Acest lucru este valabil si daca ai o suprafata mare pe terasa si vrei sa inchizi terasa ulterior, cu inchideri laterale din sticla. Se pot monta stalpi suplimentari pentru delimitarea inchiderilor.

La toate modelele de pergola bioclimatica, ca si la acesta, poti alege ce sa faca lamelele. Lamelele de aluminiu se pot roti doar sau se pot roti si retrage.

 

Pergola bioclimatica Freedom

Pergola bioclimatica Freedom isi poarta numele cu mandrie, si iti da si tie indicii despre tipul de pergola in care se incadreaza.

Destinatia acestei pergole cu lamele de aluminiu sunt terasele libere, in spatii unde amenajarea acestora nu este conditionata de existenta unui perete de sprijin.

Prin urmare, aceasta varianta este o pergola cu structura de aluminiu proprie, independenta. Are 4 stalpi de rezistenta. Poate fi montata pe o terasa langa piscina sau langa cladire dar fara sa fie conectata de aceasta.

pergola bioclimatica freedom cu structura independenta

Are sistem de scurgere a apei preluate de pe acoperis si directionata spre stalpii de sustinere. Acesta este specific tuturor modelelor cu stalpi de sustinere, unde apa se scurge prin interiorul stalpilor si poate fi directionata spre exteriorul terasei.

Poti amenaja astfel un adevarat spatiu de relaxare inchis sau deschis, in functie de perioada din an cand vrei sa utilizezi terasa.

 

Pergola bioclimatica Urban

Acest tip de pergola este ideal pentru terasele de dimensiuni mai mici precum terasele de oras, unde nu exista posibilitatea instalarii stalpilor de sustinere.

Pergola Bioclimatica Urban se ataseaza unui perete de sprijin cu tiranti de prindere in partea superioara. Este o pergola in consola cu design modern, subtil, si se potriveste arhitecturii oricarui tip de cladire.

Datorita prinderii cu tiranti, spatiul de pe terasa ramane liber trecerii iar lipsa stalpilor de sustinere nu limiteaza fluxul pe terasa.

Pergola Urban cu tiranti de prindere. Pergola bioclimatica cu lamele de aluminiu

In cazul acestui tip de pergola nu mai exista acel sistem de scurgere a apei preluate de pe acoperisul pergolei, din cauza lipsei stalpilor de sustinere. De asemenea, in acest format, pergola are numai rol de umbrire, fara posibilitatea inchiderii terasei in lateral.

 

Pergola Infinity

Pergola Infinity iti ofera o infinitate de variante posibile de utilizare. Datorita lipsei oricarui tip de structura de prindere sau sustinere, aceasta este perfecta pentru situatiile in care ai deja instalata pe terasa o structura. Daca ai nevoie doar de acoperis si ai o structura de aluminiu sau lemn, poti opta pentru pergola Infinity.

Pergola bioclimatica Infinity ajunge la tine doar cu structura acoperisului retractabil, iar tu ai posibilitatea sa o montezi pe structura existenta.

Ca si pentru celelalte tipuri de pergola retractabila, si pentru Infinity poti opta sa ai sistem de iluminare inclus, sistem audio sau senzori de ploaie/vant/soare.

Poti opta pentru umplerea lamelelor de aluminiu cu o spuma speciala. Asta, daca ai nevoie sa folosesti terasa si in sezonul rece si ai nevoie de mai multa caldura pe terasa. Aceasta spuma retine caldura pe terasa, pentru un confort termic mai mare.

 

Deci, tu stii de ce tip de pergola bioclimatica ai nevoie?

Daca nu, si te gandesti la o astfel de investitie in viitor, contacteaza-ne si te putem indruma cu solutii personalizate.