skip to Main Content
Menu
Cele Mai Populare 3 Modele De Pergole Retractabile

Cele mai populare 3 modele de pergole retractabile

Atunci când cauți soluții de reamenajare a terasei, petreci destul de mult timp analizând și căutând varianta cea mai bună. Sau potrivită pentru tine. Noi venim astăzi în ajutorul tău, cu un scurt review despre cele mai populare 3 modele de pergole retractabile pentru acoperire.

 

Acoperirea unei terase este un subiect sensibil care trebuie abordat în funcție de nevoi, dorințe, așteptări. Și nu toate soluțiile de acoperire acoperă o gamă foarte largă de nevoi. Cele care satisfac mai multe simultan sunt pergolele retractabile.

Nevoia de acoperire și spațiu liber în același timp, nevoia de protecție și eleganță, nevoia de rezistență cu materiale ușoare. Acestea sunt câteva exemple din ceea ce asigură cele mai populare modele de pergole retractabile.

Care sunt acestea?

 

1.      Pergole retractabile cu membrană PVC

 

Sunt cele mai populare variante de pergole retractabile, atât pentru terase rezidențiale cât și pentru proiecte HoReCa. Structura lor ușoară de aluminiu și acoperișul retractabil din membrană PVC le aduce în topul preferințelor.

Sunt preferate din diverse motive, de fapt:

  • Au nu doar structură ușoară ci și acoperișul ușor, flexibil dar rezistent în același timp
  • Din punct de vedere arhitectural, se potrivesc cu aproape orice tip de clădire. Varietatea de modele oferă posibilitatea personalizării și instalării lor în funcție de mai mulți factori.
  • Sunt foarte ușor de întreținut

 

 

2.      Modele de pergole retractabile bioclimatice

Pergolele bioclimatice sunt o altă variantă populară de pergole retractabile, însă una mult mai sofisticată și solidă. În locul membranei PVC, acestea au lamele de aluminiu pe acoperiș. Iar lamelele se pot roti și retrage pentru asigura funcția de acoperiș retractabil.

Ce au specific acestea?

În primul rând, sunt soluțiile de bază din oferta noastră pentru acoperirea teraselor. Dacă mai sus ți-am recomandat produsele prietenilor noștri pentru pergolele cu PVC, dacă ești interesat de pergole retractabile bioclimatice poți discuta direct cu noi.

Apoi, acestea sunt întruchiparea pură a eleganței și luxului, potrivindu-se perfect cu clădiri moderne în zone exclusiviste. Indiferent de varianta aleasă, imaginează-ți că eleganța pergolei bioclimatice aduce cu ea confort și siguranță, tot ce ai nevoie pentru relaxarea deplină.

Iar variantele sunt multiple:

pergole retractabile

pergole retractabile bioclimatice

  • Pergola B.Urban, prinsă de un perete de sprijin dar fără stâlpi de susținere în față

pergola retractabilă model Urban. pergole bioclimatice

 

3.      Pergole tip copertine retractabile/marchize

 

În primele 2 categorii am discutat despre soluții de acoperire rezistente, ceea ce nu mai este la fel de valabil și pentru această ultimă categorie. Însă, dacă îți dorești o soluție provizorie pentru terasa ta, o copertină retractabilă sau o marchiză pot fi de ajutor.

Concepute fără structură solidă și doar cu brațe care se retrag atunci când sunt acționate, copertinele retractabile nu sunt foarte rezistente la intemperii. Trebuie protejate imediat de vânt și fenomene extreme derivate din ploaie. Însă, cu siguranță, câteva dintre avantaje extraordinare care le fac cunoscute sunt:

  • Bugetul mic necesar pentru achiziție
  • Faptul că se restrâng complet, încasetate

 

Atunci când vrei să alegi cea mai potrivită soluție pentru terasa ta, gândește-te la rezistența în timp. Acesta este unul dintre cei mai importanți factori de decizie. Apoi, împreună, putem găsi și modelul potrivit pentru terasa ta!