skip to Main Content
Menu
Ce Trebuie Să știi Despre Terasa Ta? Întrebări și Răspunsuri

Ce trebuie să știi despre terasa ta? Întrebări și răspunsuri

Stim că, atunci când cauți soluții pentru reamenajarea terasei, îți pui o mulțime de întrebări. Important este să și găsești răspunsurile, iar soluțiile să vină în ajutorul tău. Echipa Pergole de Lux vine astăzi cu o serie de întrebări și răspunsuri despre terasa ta, care să te sprijine.

 

Vrei să acoperi terasa? Iată la ce întrebări ai nevoie de răspunsuri pentru spațiul tău

  1. ” Vreau să acopăr terasa, majoritatea soluțiilor sunt cu acoperiș fix. Am și alte variante? ”Da, există o soluție și în cazul tău, iar aceasta este relativ nouă pe piața din România – de aceea nu cunoști toate informațiile de care ai avea nevoie. Și anume, să acoperi terasa cu un acoperiș retractabil.Există numeroase variante, de la pergole retractabile cu membrană PVC până la Pergole Bioclimatice cu lamele de aluminiu. Acestea din urmă sunt și cele mai recomandate soluții pentru acoperirea teraselor pe timp de iarnă, datorită rezistenței ridicate la zăpadă a lamelelor de aluminiu. Ce le face atât de speciale, este însuși faptul că acoperișul nu este fix.Atât membrana PVC cât și lamelele de aluminiu se pot retrage, oferind spațiu, aerisire și lumină pe terasă.
  2.  ” Cum știu care este Pergola de care am nevoie, și cum poziționez acoperișul? Acest aspect depinde de cât și cum vrei să utilizezi terasa pe parcursul anului. Dacă vrei să folosești terasa și pe timp de iarnă, de exemplu, și alegi o pergolă bioclimatică, aceasta se poate poziționa în diverse moduri. Cu structură independentă sau prinsă de un perete de sprijin, pergola cu lamele de aluminiu acoperă terasa de la suprafețe mai mici până la suprafețe mai mari. Depinde doar de tine cum îți imaginezi acest spațiu de relaxare.
  3. ” Pot să accesorizez pergola, sau există doar modele standard? Tot ce se regăsește standard la pergolele bioclimatice sunt dimensiunile maxime acceptate pentru un modul. În acest sens, pentru ca lamelele de aluminiu să reziste unei greutăți mari de zăpadă (aproximativ 200 kg/mp) acestea nu trebuie să aibă o lungime mai mare de 4 m. Prin urmare, un modul poate ajunge până la 4 x 7 m, iar suprafețele mai mari beneficiază de mai multe module.

Referitor la accesorii pentru pergole, ai libertatea să alegi chiar tu cum să funcționeze și să arate. De la iluminare până la încălzitoare, senzori sau sisteme de închidere, ai șansa să personalizezi cum vrei terasa. Astfel, poți folosi spațiul indiferent de vreme, chiar și de la distanță (prin aplicație mobilă).

 

Vrei să închizi terasa? Iată la ce întrebări ai nevoie de răspunsuri pentru terasa ta

  1. ” Mă interesează să închid terasa cu sticlă, dar mai pot să folosesc și terasa deschisă? ”  Bineînțeles, atâta timp cât alegi sticla glisantă pentru închidere, și nu sticlă fixă. Vei putea folosi spațiul și pe timp de iarnă dacă optezi pentru sistemele glisante, fie ele manuale sau electrice. Astfel, poți avea o terasă deschisă pe timp de vară și închisă pe timp de iarnă, fără să mai aduci alte modificări.
  2. ” Ce sisteme de sticlă pot alege, dacă optez pentru varianta aceasta? ” Este bine de știut că echipa Pergole de Lux colaborează cu cei mai buni producători de sticlă glisantă din Europa, care îți oferă două tipuri principale de sisteme de sticlă: manuale și electrice. Fiecare funcționează diferit, și se pot utiliza în funcție de dimensiunile și tipul teraselor. Însă ce au în comun este sticla securizată de diferite grosimi care îți protejează terasa. Fie că le acționezi manual și le glisezi stânga-dreapta, sau le acționezi electric prin telecomandă sau aplicație mobilă (și le glisezi sus-jos), sunt alegerea ideală.

 

Întrebări și răspunsuri despre terasa ta. Sunt aspecte pe care nu le-am acoperit?

Prin acest articol ți-am oferit doar câteva din ponturile despre amenajarea teraselor, care te pot interesa. Dar dacă mai ai și alte întrebări sau ai nevoie de răspunsuri mai exacte despre și pentru terasa ta, contactează-ne! Te vom asculta punctual, și putem lua împreună deciziile care să te avantajeze.

Când putem discuta?

 

Pergole de Lux