Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home3/r92710perg/pergoledelux.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Izolarea termică. Atmosferă plăcută pe terasă cu Pergole de Lux skip to Main Content
Menu
Atmosferă Placută Pe Terasă – Izolarea Termică

Atmosferă placută pe terasă – izolarea termică

Cu toții ne dorim o casă care să arate bine, să fie perfect funcțională și să nu coste mult. Același lucru și pentru terasă, însă trebuie să fim dispusi să investim în ceva ce ne aduce confort și siguranță și într-o atmosferă plăcută pe terasă. Astăzi vorbim despre izolarea termică a teraselor acoperite cu pergole bioclimatice.

 

Dacă vrei să îți amenajezi terasă cu o pergolă retractabilă doar pentru umbrire nu ai atâtea lucruri de luat în considerare. Singurul aspect important este ca motorizarea și retractarea pergolei să se facă corespunzător.

In cazul utilizarii terasei si in sezonul rece, e nevoie de accesorii complementare pergolei si de informare in ceea ce priveste izolarea termica.

Pentru utilizarea terasei si pe timp de iarna, inchiderea acesteia si in lateral este absolut necesara. De obicei, se opteaza pentru una dintre variantele de inchideri laterale cu sticla .

Aceste dotari cu sticla asigura protectie pe terasa in sezonul rece, avand o rezistenta impresionanta datorita sticlei securizate. Cu toate acestea, confortul termic pe terasa trebuie asigurat si printr-un sistem de incalzire eficient si izolarea termica a acoperisului pergolei.

 

Confort termic prin sisteme de încălzire eficiente

Există destul de multe variante de incalzire pentru terase, insa acestea trebuie personalizate pentru fiecare terasa in parte. Dimensiunile terasei, tipul de inchideri folosite, pozitionarea fata de o cladire sunt decisive in eficienta unui sistem de incalzire.

Primele si cele mai importante criterii in alegerea unui sistem de incalzire sunt cele mentionate mai sus:

  • Suprafata terasei (si inaltimea este foarte importanta)
  • Tipul de inchideri laterale folosite
  • Modalitatea de acoperire a terasei

Apoi mai intra in discutie si varianta disponibila si cea mai convenabila din punct de vedere energetic pentru alimentarea sistemului de incalzire. Se poate opta atat pentru incalzire electrica cat si pentru alimentarea pe baza de gaz natural.

De asemenea, gama de solutii folosite pentru incalzirea electrica variaza de la lampi infrarosu sau panouri infrarosu pana la tuburi radiante si alte tipuri.

In alegerea unor sisteme de incalzire eficiente este absolut necesara consultarea cu un specialist in domeniu. Acesta va tine cont de toate detaliile legate de terasa, de preferinte si in special posibilitatile de instalare.

 

Izolarea termică a acoperișului pergolei

In cazul in care se doreste utilizarea terasei pe tot parcursul sezonului rece, noi recomandam cu incredere izolarea termica a acoperisului pergolei. Aceasta izolare se realizeaza printr-un procedeu special, cu spuma poliuretanica.

Lamelele de aluminiu ce formeaza acoperisul retractabil pentru pergole bioclimatice au in interior un spatiu liber cu o destinatie predefinita. Acel spatiu interior poate fi umplut din fabrica cu un material izolant care sa pastreze caldura pe terasa.

Umplerea lamelelor de aluminiu se face cu spuma poliuretanica, un material izolant special conceput pentru o izolare termica eficienta.

Aceasta vine doar ca masura compensatorie incalzirii terasei, neasigurand incalzirea in sine. Prin umplerea lamelelor cu aceasta spuma, aerul rece din exterior nu se mai poate transfera in interior iar aerul cald din interiorul terasei nu se mai pierde in exterior.

Izolarea termica prin spuma poliuretanica este o solutie de izolare termica pe care este nevoie sa o cunosti. Inainte de a incepe un proiect de acoperire a terasei si/sau inchidere a acesteia, este important sa stii cum poti optimiza cat mai mult eforturile investite.

 

O terasa bine izolata creeaza un confort termic favorabil si o atmosfera placuta pe terasa. Indiferent daca terasa este la tine acasa sau la o locatie pe care o administrezi, izolarea termica pentru sezonul rece este un must-have despre care sa te informezi.

Contacteaza-ne pentru mai multe detalii, daca reprezinta interes si pentru tine!