skip to Main Content
Menu
Pergola Bioclimatică și Utilizările Ei Pe Terasă

Pergola Bioclimatică și utilizările ei pe terasă

Grație funcționalității lor și arhitecturii decorative, pergolele se bucură de o foarte mare popularitate și în zilele noastre. Sub alt design față de altă dată, ce-i drept, însă nimic nu merge spre involuție. Vezi și tu câteva detalii despre Pergola Bioclimatică și utilizările ei pe terasă.

 

Pergolele își au originile profund înrădăcinate în antichitate. Erau folosite pe post de filtre împotriva razelor soarelui, dar într-un mod simplist. În acest fel, oamenii care își doreau să se relaxeze (cei înstăriți), se puteau bucura ore întregi de umbră fără să fie deranjați de lumina soarelui. Apoi, acestea au devenit tot mai accesibile, orice avand capacitatea de a avea o pergola pe terasa.

In zilele noastre, s-a pastrat si structura de lemn pentru pergole, insa au aparut si alte materiale si tehnologii mult mai evoluate si practice. Astazi te poti bucura si tu de protectia unei pergole, iar daca esti dispus sa investesti in confort si eleganta, poti fi fericitul beneficiar al unei pergole bioclimatice.

 

Pergola Bioclimatică pentru umbră pe terasă

Utilitatea unei pergole se cunoaste in cat de eficient ofera umbrire pe terasa. Acoperisul realizat din lamele de aluminiu iti poate oferi un grad diferit de umbrire, in functie de dorintele tale.

Spre exemplu, aceste lamele de aluminiu care se rotesc si se retrag au un rol special in umbrirea terasei. Cu ajutorul lor se pot regla atat unghiul de incidenta a luminii pe terasa cat si marimea suprafetei de umbrit. Astfel, tu, daca iti imaginezi o pergola bioclimatica pe terasa ta, imagineaza-ti si faptul ca poti retrage lamelele cu totul sau nu. Le poti roti, si poti obtine gradul de luminozitate dorit pe terasa

 

Pergola Bioclimatică și utilizările ei pe terasă: Design și Rezistență

Lemnul are farmecul lui, si sunt multe persoane care ar prefera sa-si amenajeze terasa astfel. Insa, dupa un timp, o pergola de lemn nu mai este la fel de estetica precum la inceput. De aici a aparut nevoia unui material mai bun, care sa-si pastreze si rezistenta si aspectul in timp.

Pergolele Bioclimatice au o structura de aluminiu extrudat vopsit in camp electrostatic eleganta si rezistenta la toti factorii externi care ar putea sa o influenteze. Procedeul de vopsire a pergolei asigura rezistenta aluminiului la apa si rugina, si pastreaza vopseaua intacta in timp.

Rezistenta pergolelor din aluminiu este dovedita si de stabilitatea la vant si rezistenta acoperisului la zapada. Lamelele de aluminiu care se retracteaza tin, atunci cand sunt inchise, o greutate a zapezii de peste 200 kg/mp. Cum sa nu te simti protejat?!

 

Prin urmare, poti utiliza pergola in orice anotimp, sub scopuri multiple. Nu doar pentru umbrire, ci si pentru protectie fata de ploaie si zapada.

Pergole de Lux este alaturi de tine in realizarea proiectului, schitelor necesare, si cu sfaturi utile. Poti avea o terasa de vis, acasa la tine sau la locatia pe care o administrezi, in doar cativa pasi.