Bună! Tot noi suntem.. Și astăzi, tot despre pergole bioclimatice îți vorbim. Și ar fi bizar să nu o facem. Mai ales ținând cont de cei câțiva ani de experiență pe care îi avem în spate cu aceste sisteme de acoperire a teraselor.
Dacă până acum ți-am povestit mai mult despre ce avantaje au aceste pergole bioclimatice și ce beneficii îți aduc, de data aceasta abordăm mai mult partea tehnică.
O sa iti prezentam in randurile urmatoare care sunt posibilitatile de pergola cu lamele de aluminiu pe care le ai, si cum le poti accesoriza. Toate, pentru ca terasa ta sa straluceasca!
De ce tip de sisteme de acoperire a teraselor ai nevoie?
Răspunsul la aceasta intrebare depinde de cum vrei sa iti folosesti terasa si cata umbrire vrei sa ai.
Exista doua tipuri de pergole bioclimatice, pe care ti le vom si arata mai jos, si anume:
- Pergola bioclimatică cu lamele care doar se rotesc. Daca preferi sa ai o terasa acoperita in mod constant si doar sa aerisesti la nevoie, acesta este modelul potrivit de pergola.
Lamelele din aluminiu se pot roti pana la 110o pentru o aerisire completa si pentru a permite patrunderea razelor de soare atunci cand soarele nu este prea generos.
Poti sa ajustezi cum vrei unghiul lamelelor, in functie de pozitia soarelui, de accesoriile de pe terasa sau directia de aerisire.
- Pergola bioclimatică cu lamele care se rotesc și se retrag.
Este varianta ideala daca vrei sa fructifici la maximum experienta unei terase cu acoperis retractabil. In varianta aceasta poti retracta complet lamelele de aluminiu. Te poti bucura de cerul senin, de atmosfera placuta a noptilor calde si de un spatiu deschis.
Cum accesorizezi aceste sisteme de acoperire a teraselor?
Noi le numim accesorii pentru terasa, insa sunt de fapt niste sisteme complementare pergolelor bioclimatice.
Ai nevoie de ele daca te gandesti sa iti inchizi terasa pentru a o folosi si iarna. Sau daca vrei sa ai umbrire suplimentara si vrei sa iti amenajezi terasa de la cap la coada.
Cateva dintre aceste accesorii pentru terasa sunt:
Închiderile laterale din sticlă
Vin in completarea unei pergole cu mai multa protectie impotriva ploii, vantului si zapezii.
Sunt ideale atat pentru terasele situate langa cladire, cat si pentru terasele acoperite cu structura independenta.
Daca ai o idee de afacere, poti amenaja o cafenea sau un restaurant mic si cochet de la zero, cu o pergola bioclimatica si inchideri laterale de sticla.
Ca si sisteme de inchidere cu sticla, poti avea:
- Sisteme manuale, care gliseaza pe orizontala
- Sisteme automatizate, care gliseaza pe verticala si sunt controlate prin telecomanda
Sisteme de umbrire
Aduc umbrire suplimentara, fiind instalate ca si protectii laterale pentru pergola. Pot avea si alte destinatii, de exemplu la foisoare, in exteriorul ferestrelor sau pe balcon.
Aceste sisteme de umbrire sunt actionate tot prin telecomanda, precum inchiderile automatizate din sticla. Se monteaza in partea superioara a pergolei. Functioneaza ca un rulou, coborand si ridicandu-se la nevoie.
In functie de textura pe care o alegi pentru materialul sistemului, poti avea mai multa protectie impotriva soarelui, mai multa intimitate sau vizibilitate inspre terasa.
Pardoseală exterioară
Acest accesoriu trebuie luat in calcul la inceputul amenajarii terasei, inainte de a instala pergola sau alte sisteme.
Este foarte important sa ai o pardoseala exterioara trainica si potrivita tipului de terasa, intensitatii circulatiei pe terasa, si asa mai departe.
Exista doua tipuri principale de deck pentru terasa:
- Deck WPC. Realizat din lemn compozit (70% lemn termotratat si 30% mase plastice), este o pardo
seala foarte rezistenta la intemperii, la trecerea timpului si la diversi daunatori.
Datorita compozitiei, decking-ul WPC este ideal pentru terasele amplasate langa piscina. La fel si pentru terasele comerciale/turistice cu flux mare de oameni. Avantajul major este ca e foarte usor de intretinut.
- Deck din lemn termotratat 100%. E alegerea perfecta atunci cand vrei sa ai o terasa cu un aspect mai rustic, si daca lemnul este prezent si in amenajarea casei sau a gradinii.
Datorita tratarii termice, acest tip de deck ramane intact pentru mult timp, prezinta o rezistenta la umiditate mai mare decat o pardoseala obisnuita de lemn si nu se aschiaza usor.
Prin urmare, daca ai de gand sa iti amenajezi terasa cu o pergola bioclimatica, mai sus ai avut cele mai importante detalii legate de posibilitatile pe care le ai.
Relaxeaza-te, fa-ti un plan si informeaza-te la timp despre aceste sisteme de acoperire a teraselor. Noi suntem aici sa iti oferim informatiile necesare!