Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home3/r92710perg/pergoledelux.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in /home3/r92710perg/pergoledelux.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home3/r92710perg/pergoledelux.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3689
Pardoseală exterioară trainică - Deck WPC sau lemn termotratat skip to Main Content
Menu
Pardoseală Exterioară Trainică – Deck

Pardoseală exterioară trainică – Deck

Vremea care se schimbă prea rapid, bugetul sau presiunile legate de timp te pot determina să uiți de unele detalii. Iar detaliile, dragă cititor, contează uneori mai mult decât imaginea de ansamblu.
Așadar, îți vorbim astăzi despre un detaliu de care nu trebuie să uiți atunci când îți reamenajezi terasa – pardoseală exterioară. Dacă administrezi un restaurant, o cafenea sau un hotel cu spațiu exterior, iată câteva informații de care vei vrea să ții cont în legătură cu aspectul terasei.

Pardoseala exterioară pentru terasa sau decking-ul ofera vizitatorilor o prima impresie despre locul in care vor sa se relaxeze. Te viziteaza doar pentru un suc si nu vor sta pe terasa ta mai mult de o ora, poate. Dar intr-o ora vor avea timp sa analizeze si sa critice tot ce nu arata bine si ii incomodeaza.

Decking-ul iese in evidenta atunci cand se invecheste, iar cele mai vizibile efecte ar fi urmatoarele:

  • culorile incep sa se stearga de la fluxul de trecere de pe terasa si se decoloreaza de la bataia soarelui
  • materialul isi pierde din duritate si incepe sa absoarba apa
  • placile incep sa se aschieze sau sa se fisureze
  • incep sa se formeze ciuperci, mucegai

Aceste deteriorari apar in functie de mai multi factori. Vechimea pardoselei, factorii externi, umiditate, insecte daunatoare, intretinerea precara sunt doar cativa. Deteriorarile depind si de materialele din care este realizata pardoseala exterioara, deoarece exista doua tipuri principale de deck: deck din lemn compozit si deck din lemn termotratat.

Pardoseala exterioara Deck pentru terase, restaurant, hoteluri, cafenea. Pardoseală exterioară

 

Decking-ul WPC

Deck-ul WPC este compus din 70% lemn pur si 30% lemn compozit (lemn si mase plastice). Datorita acestei compozitii, rezistenta la factorii enumerati mai sus este foarte mare si intretinerea se face foarte usor.

 

Pardoseală exterioară din lemn termotratat

Decking-ul din lemn termotratat este realizat din 100% lemn de frasin care a fost supus tratarii termice pentru o rezistenta cat mai mare. Este optiunea ideala pentru localurile care vor sa se bucure de farmecul brut al lemnului.

Ca sa alegi care este varianta care se potriveste cel mai bine terasei tale, poti apela la consultantii din domeniu. Ei stiu cel mai bine, in functie de detaliile pe care le oferi, nu doar ce se potriveste terasei tale. Ci si care este cea mai recomandata varianta pentru nevoile afacerii tale, care este cea mai rezistenta solutie si ce alte accesorii ai putea sa aduci terasei pentru a-ti satisface clientii. Stiu foarte bine ceea ce fac si consultantii Pergole de Lux, care sunt alaturi de tine oricand.

Specialistii iti pot oferi si sfaturi de intretinere de care ar fi bine sa tii cont pentru a avea o terasa frumoasa pentru cat mai mult timp. Cateva dintre aceste sfaturi putem sa ti le oferim si noi intr-o forma cat mai usor de aplicat.

De obicei, jetul de apa este cel mai eficient in curatarea urmelor de murdarie, fie ca vorbim de praf, frunze, pete adanci si intarite. Este, de asemenea, cel mai indicat in special pentru deck-ul WPC datorita canalelor de pe suprafata placilor de compozit. Daca jetul de apa nu ajuta 100% la curatarea pardoselii exterioare, se poate folosi si o solutie diluata de clor activ, detergent degresant sau perie metalica. Eventualele zgarieturi sau aschieri se pot repara cu o perie de sarma metalica sau smirghel, prin actiune foarte fina.

Daca alegi cele mai calitative solutii pentru amenajarea terasei, ai o echipa specializata pentru montaj si respecti indicatiile si recomandarile primite, ar trebui sa ai o pardoseala exterioara trainica si o terasa frumoasa.

Spor în toate!